Preklic naročila
Naročilo se lahko prekliče (bodisi kupec ali prodajalec) le, če izdelek še ni bil poslan.
Za preklic naročila:
- Odprite pogovor z drugim članom
- Pritisnite simbol ⓘ symbol v zgornjem desnem kotu
- Izberite Prekliči naročilo in izberite razlog s seznama, ali izberite Drugo in vpišite razlog
Prodajalec bo morda moral potrditi preklic, če je naročilo že poslano, vendar informacije o sledenju še niso bile posodobljene. Če ne potrdijo preklica, prosimo, počakajte, da se naročilo samodejno prekliče.
Opomba
- Če naročilo prekličete ročno, lahko prejmete samodejno negativno povratno informacijo. Da bi se izognili samodejni negativni povratni informaciji, obvestite drugega člana pred preklicem naročila in dosezite medsebojni dogovor. Takrat bodo lahko uredili ali izbrisali povratno informacijo.
- Poleg tega lahko kupci počakajo, da se naročilo samodejno prekliče, namesto da bi ga preklicali sami.
Dobro je vedeti:
- Ko je naročilo preklicano, lahko prodajalci pritisnejo Ponovno objavi artikel na svojem naročilu, da artikel ponovno ponudijo v prodajo.
- V določenih primerih lahko tudi mi prekličemo naročilo.